Festivaler i sommer-Norge

Det er vel på sin plass og nevne alle de utrolige festivalene som kommer som perler på en snor. For det er ikke bare musikkfestivaler som er populært i Norge, men også all slags fest og moro. Så lenge det går an å drikke, så er nordmenn som regel med.

Er det likevel noen som spiller opp til dans, så er de fleste ikke sene å be med i valsen. Artikkelen skal handle om ulike typer festivaler i Norge.

Festivaler med gastronomiske opplevelser

Skal man på festival trenger man god mat. Men vil man ikke bare få servert halvstekte hamburgere og doven pils, kan man dra på noen av landets mest anerkjente matfestivaler. Det koster ikke mye, selv om centum.no kan formidle forbrukslån som gjør opplevelsen enda bedre. Dessuten får man med seg sosialt samvær og helt sikkert god musikk til dessert.

Gladmat i Stavanger

Denne festivalen er en blanding av smaker og sanseinntrykk. Her settes det fokus på norske ingredienser og råvarer på en kulinarisk måte. Her møter man alt fra spennende sjømat, til foredlet steik. Alt satt sammen av anerkjente kokker og matkunstnere. Ikke rart byen også fostrer noen av de mest eksklusive restaurantene i landet.

Trøndersk matfestival

Men Man skal passe seg for å hvile på laurbærene, for etter kommer Trondheim og det utrolige innovative miljøet som fins der. Michelin har også vært på besøk og man finner en kombinasjon av nyvinning og tradisjonell midtnorsk mat her. Smaken av laks er framtredende, selv om distriktet både foredler oster og andre spenstige retter.

Da kan man også sjekke ut matfestivalene Oslo Vegetarfestival, Gamalostfestivalen og Morellfestivalen.

Festivaler med fokus på historie og tradisjoner

Mane søker etter sitt opphav, men mange leter alene. På festival kan man bli kjent med nye mennesker og man finner fort ut at verden ikke var så stor som man trodde. Mange festivaler har spennende historier å fortelle, om norsk historie, kultur og en arv vi alle bør ta vare på.

Riddu Riddu Urfolksfestival

Det er uten tvil et kapittel i norsk historie, og en som er viktig å kaste lys på. Urfolket er samene, og Riddu Riddu er en viktig del av samisk kultur. Den samler også urfolk fra hele verden, for å vise støtte til disse menneskene som lenge har vært diskriminert i samfunnet. Musikk, kultur, kunst og mattradisjoner kan utveksles og eksponeres på en fin måte. Festivalen finner sted i Nord-Norge.

Dei Nynorske Festspel

Ja på nynorsk skal det fortelles en historie om det norske skrifts -og talespråk som har vært gjennom mange forandringer og påvirkninger opp gjennom tidene. Dette tar de for seg på denne festivalen, som holdes på Vestlandet. Festivalen avholdes på Ivar Aasen-tunet, et sted som hyller språk-forkjemperens ettermæle. Her blir det framført lyrikk, poesi, språklige kunstverk og mye mer.

Festivaler i Norge handler ikke bare om musikk. Ønsker du å delta på en kan kanskje disse være noe for din smak for gane og øre.