Lag en virusfri festival

Vi vil ikke vinke farvel til festivalene våre, selv om myndighetene og et bestemt virus ønsker at vi skal pakke sammen utstyret og dra hjem. Bli der og ikke komme ut. Men det er jo ikke noe som er så kult som festivalene. Enten det er musikk, mat, historisk eller film, så er det noe alle gleder seg til å være med på.

Men kanskje man likeså godt kan lage sin egen virusfrie festival? Hva skulle det være og hvordan få det til? Ser man på restriksjonene i dag, så kan man bare møtes maksimalt 20 personer. Det er flott at fotballserien rakk å bli ferdige før regjeringen stengte ned. Med det billigste forbrukslån i disse strømtider, så skal vi se på noen løsninger.

Smittefrie båser

Man kan ha festivalen på et enormt jorde, med egne innganger og utganger. I båsene kan det bare være plass til 20 personer, og de må alltid holde 1 meters avstand. I båsene kan man få servert mat og drikke, og under båsene egne avlukker med toaletter. Alle må ha munnbind og vaske hendene.

Live digitalt

Det man må sørge for er å skape et live show uten sidestykke. For scene som står minst 100 meter unna, må suppleres med egne skjermer i hver bås slik at tilskuerne kan følge med. Man trenger ikke Soundboks, PA-anlegg eller Bose Pro soundsystem for at de skal høre artistene, men heller store skjermer, slik som p3.9 utendørs skjerm.

Koronapass og hurtig-vaksine

Man må selvfølgelig installere korona-passkontroll og hurtig-vaksine. Det trenger ikke koste så mye, fordi det meste sørger myndighetene for. Problemet kan være å få festivalen godkjent av myndighetene. Så og si umulig. Men man må ikke gi opp av den grunn. Det beste er at med et forbrukslån så kan man leie utstyret nesten gratis.

Hvor mange kan komme

Tilskuertallet ville blitt betraktelig begrenset. Det er det ingen tvil om. Men det ville kanskje blitt mindre kaos. Og de som kom ville kanskje være folk som la igjen en del penger. På et jorde som er 2 hektar (ca. lengder på 140m) , kan man ha båser med ca. 30 meters mellomrom. I båsene kan man ha 20 mennesker, så det skulle gi rundt 300 tilskuere. Hvis hver tilskuer betaler 1000 kroner hver, så tjener man 300.000 kroner i inngangsbilletter.