Hvorfor dra på matfestival

Det er mange som tenker at det bare er musikkfestivaler som er ekte festivaler, men visste du at det finnes en rekke matfestivaler som har holdt på lengre enn de aller fleste musikkfestivalene?

Hvor holder du til?

Avhengig av hvor du holder til så finnes det en rekke ulike matfestivaler. Så hvis du er så heldig å holde til i Oslo kan du finne matfestivaler nesten hver eneste uke. Du kan jo også besøke Mathallen for eksempel som ofte har spennende arrangementer med spennende kokker på gang.

Hvis du har lyst til å reise rundt i Norge på noen matfestivaler kan du sjekke hvilke som anbefales på denne nettsiden. Kanskje du har vært på noen av disse før?

Kombinasjon av mat og musikk

Det finnes jo også festivaler som kombinerer det beste av to verdener, nemlig mat og musikk. Hvis du har lyst, så kan du jo for eksempel besøke Skalldyrfestivalen i Mandal som er kjent for sin fantastiske mat og også god musikk. Det samme gjelder for Gladmaten som arrangeres i Stavanger. De har mer fokus på mat, men du kan allikevel få med deg god musikk!

Hva skal jeg forvente av en matfestival?

Det er ikke så mye du trenger å forvente av en matfestival egentlig, annet enn at det kommer til å være mange folk og mye god mat. Du kan smake på en rekke typer lokalprodusert mat som du kommer til å kunne kose deg med. Mange av disse matfestivalene fokuserer også på øl eller andre typer alkohol, så kanskje du finner deg et nytt favorittbryggeri?

Hva slags mat er det du liker? Det finnes spennende festivaler som fokuserer på for eksempel vegetariansk mat eller veganmat om dette er noe du er interessert i. Her finner du ofte nye, spennende produkter som kommer på markedet snart!