Musikkfestivaler

I denne artikkelen skal vi diskutere hva en musikkfestival egentlig er, og hvorfor folk liker å dra dit. Vi skal også nevne noen av de mest kjente festivalene som finnes rundt om i verden i dag. Dersom du selv har lyst til å dra på en slik festival så er det også noen tips som du kanskje bør vurdere å følge.

Festivaler

En musikkfestival er på en måte et slags sammentreff av folk som elsker musikk, og på mange måter så kan det ligne på en hvilken som helst konsert. Forskjellen er et dette varer mye lengre enn en vanlig konsert, og oftest så kommer det langt flere artister til en festival.

En av de største festivalene i verden er for eksempel Coachella, og det kan faktisk godt hende at du har hørt om denne festivalen fra før av. Det er så mange mennesker som kommer til denne festivalen at det er litt vanskelig å forestille seg det. Antallet kan være opp i 250.000 mennesker! Det er en veldig stor gruppe, som du kanskje kan tenke deg, og det er veldig viktig å ikke miste de man er sammen med. På slike festivaler kan det faktisk skje hva som helst, spesielt dersom man har drukket mye. Vær forsiktig!

I Norge har vi for eksempel fantastiske festivaler som Øyafestivalen. Den finner sted i Oslo, og har i dag nesten 85.000 mennesker som kommer for å se på. I all hovedsak så er det pop og rock som spilles på disse konsertene.

Forberedelser

Dersom du har planlagt en å arrangere en tur til en slik festival med vennene dine så kan det være lurt å ha et par ting klart. For det første så er disse billettene ganske dyre, og de blir også utsolgt relativt raskt. Spesielt på de mer populære festivalene. Derfor kan det være veldig lurt å være ute i god tid med bestilling av billetter.

Når selve dagen for at du skal reise nærme seg så er det også viktig at du er godt forberedt på turen. Dette vil da si at du må planlegge og gjøre alt klart, lenge før du skal av garde. Dersom du for eksempel skal reise langt med bil så kan det være lurt å skaffe deg alt du trenger til den lange kjøreturen. Det slår aldri feil å investere i en aux kabel slik at du og vennene dine kan høre på musikk hele veien.

Husk også at festivaler ofte kan vare i flere dager, og som oftest så varer det minst en helg. Derfor må du være forberedt på å finne dagen god plass hvor du kan sove, noe som helst ikke er for langt unna festivalen. Mens du er der og fester er det også ekstremt viktig at du konstant huske å holde deg hydrert! Lykke til!