Bo bra på festival

Selv om mange forbinder festivaler med telt, mygg og gjørme, går det fint an å bo litt bedre om man vil – også uten de store ekstrautgiftene. Opplevelsene blir neppe forringet av at man kommer hjem uten fotsopp og småsår etter stikkende kvister over alt! Og skal man først kose seg på tur, kan man like gjerne sove godt.

Airbnb

På de fleste halvgode og gode overnattingsstedene hvor man betaler noe, kan man forvente seg skikkelig overnatting. Det eConcert Crowdr ikke over alt de kan by på en herlig kontinentalseng, men på dette online nettverket for kort- og langtidsopphold, kan vi nesten garantere at du vet hva du kommer til. Med et system for vurdering og rangering av oppholdet, er det vanskelig å lyve seg fra det om man gir et elendig tilbud.

Couchsurfing

Dette er et liknende opplegg, som også tilbyr en egen app. Med over 12 millioner brukere skal det godt gjøres at du ikke finner muligheter for overnatting – nesten uansett hvor i verden du skal reise. På denne måten får man seg nye venner, opplever den lokale kulturen på nært hold og ikke minst får du billig overnatting – noe som igjen gir muligheter for å reise økonomisk og dermed besøke flere festivaler gjennom sommeren!

BeWelcoGolden Home Keys and Moneyme

En litt mindre omtalt aktør i samme type bransje er BeWelome. De omtaler seg som et non-profit multikulturelt og gjestfritt samfunn, og det er nok riktig betegnelse. BeWelcome har fått en større del av markedet etter at Couchsurfing gikk over til å drive for profitt i 2013.

Uansett er verden stor nok for begge aktørene (og enda mange flere), og det er liten tvil om at med utviklingen man ser i forhold til økt behov for sikkerhet og trygghet, er det like greit at noen organisasjoner velger å gå for en slags billig betal-variant av denne overnattingsløsningen. Du får uansett velge fritt hvilken overnattingsløsning du vil ha for dine besøk på de mange festivalene, enten du foretrekker å holde deg i lille Norge, eller om verden er din østers. Vi ønsker deg riktig god tur!