Hva bør man egentlig ha med på festival?

 

Nå blir dette et litt generelt spørsmål, ettersom alle festivaler er ulike og mye avhenger av vær og hvordan man skal bo. I alle tilfeller kan det være lurt å ha en liten sjekkliste, og her får du et forslag til en liste som passer til de vanligste sommerfestivalene.

Først og fremst er det viktig at man ikke pakker for mye. Det blir ofte en del bæring, og i tillegg bor man gjerne tett og det er ingen vits i å ta opp mer plass enn man trenger. I tillegg bør du absolutt tenke på at du tar med deg minst mulig som kommer til å lage søppel. Det duHip youngsters enjoying their time at their campsite tar med inn bør du også ta med ut, så unngå alt av engangsutstyr!

Da er vi klare til å begynne å ramse opp. Først ut er billetten din. Uansett om den er digital eller i papirform så må den med, gjerne med en backup bare i tilfelle. Det kan også her vært lurt å ha kopiert ID i tilfelle man skulle bli frastjålet noe, slik at man uansett har muligheten til å identifisere seg dersom det skulle bli nødvendig.

Rent praktisk må man ha med seg telt, liggeunderlag og sovepose eller lakenpose dersom det er varmt. I tillegg bør man tenke på hvordan servering av mat og drikke fungerer. Det kan også lønne seg å ta med noe å sitte på på slike turer, slik at man slipper å få urinveisinfeksjon om bakken er noe kald. Det er dog ikke nødvendig med hagemøbler, campingstoler holder i massevis. Dersom det er fyllestasjoner for vann så husk å ta med en flaske du kan bruke igjen og igjen. Det er også lurt å ha med egent bestikk og asjetter, da slipper man å bruke engangsutstyr.

Noe det kan være lurt å tenke på er at med så mange mennesker på ett sted så kan arrangørene få problemer med å henge med i svingene. Ta derfor med ditt eget toalettpapir. Du må også huske både solkrem og myggspray, og ekstra skift med klær i tilfelle du blir våt. Her er det også en god idé å ta med en varm genser. Kveldene og nettene blir fort kaldere enn man tror. Er det meldt sol kan det også være lurt å ta med en hatt eller caps.