De beste skoene på festival

 

Når man skal på festival så er det faktisk ganske viktig at man tenker på mer enn å bare se bra ut. Først og fremst må man tenke på hvor man skal og hvordan man best kan forberede seg på hva man kommer til å møte i form av vær og vind. Ingenting er verre enn å være gjennomvåt og kald for så å skulle legge seg i et telt, og gjerne våkne opp til like våte klær og sko morgenen etter. Nei, her gjelder det å planlegge skikkelig!Close up of friends walking through a muddy campground

Aller først må man helst legge opp til «i verste tilfelle». For eksempel kan du ikke forvente at været holder seg helt fantastisk hele festivalen, selv om det er midt på sommeren på Roskilde (https://no.wikipedia.org/wiki/Roskilde-festivalen) for eksempel. Et av de aller beste skovalgene man kan gjøre i et slikt tilfelle er rett og slett gummistøvler. Ikke bare holder de vær og vind ute, men man har også muligheten til å pakke i ekstra sokker dersom det skulle bli litt for kaldt.

Småsko og vintersko

Når det er sagt så er det heller ikke så hyggelig å vandre rundt i klamme gummistøvler når sola skinner, så det kan være lurt å i tillegg ha med seg et par sko som passer til alle antrekkene man har med seg. Tenk på at det bør være sko som er behagelige både å stå og gå i, og at de tåler en liten støyt når det kommer til gjørme, vann og andre festivalfarer.

Skal du derimot på festival på vinteren er det ikke mye annet å gjøre enn å kjøre på med et par skikkelig godt fôrede vintersko med en solid såle. En tykk såle er med på å holde kulda ute, og i tillegg hjelper den deg med å holde deg på bena hvis det blir glatt. Kjøper du i tillegg skoene store nok til at du får plass til ullsokker også så bør du klare deg bra. For litt ekstra sikkerhet kan du også tenke på å investere i et par brodder, da holder du deg oppreist uansett føre.