Verdens merkeligste festivaler

 

Når man hører ordet festival er det lett at tankene går til store musikkfestivaler som Glastonbury eller Roskilde. Dette er dog langt i fra den eneste typen festival som finnes, og fakt675px-el_colacho_saltandoisk finnes det en lang rekke skikkelig merkelige festivaler verden over.

Vi kan starte med en som foregår ikke så alt for langt hjemmefra. Vi snakker da om Cooper’s Hill osterulling! Denne årlige festivalen avholdes hvert år i Cotswolds, nær Gloucester. I utgangspunktet var dette en festival for de lokale beboerne, men den har vokst og mennesker reiser nå fra alle verdens hjørner for å være med. Hele arrangementet går ut på at en Double Gloucester-ost blir transportert til toppen av bakken for så at den rulles ned. Man løper etter osten så raskt man bare kan, og den første over mållinjen i bunnen av bakken vinner osten. Noen velger å kle seg ut, og det er skader hvert eneste år, men det er likevel mange som melder seg på og det er uten tvil en publikumsfavoritt!

Neste festival på listen finner vi i Spania. Nå er Spania allerede kjent for en del småpussige arrangementer, slik som for eksempel okseløpet i Pamplona, men dette er rett og slett bare enda merkeligere. El Salto del Colacho, eller djevelens hopp, kalles også baby-hopping-festivalen, og denne festivalen har vært en tradisjon siden 1621. Det er kanskje ikke så vanskelig å gjette hva dette går ut på, og det er faktisk akkurat hva du tror – menn kler seg ut som djevelen (Colacho) Roswell UFO Crash site signog hopper over barn under ett år. Barna legges i grupper på madrasser i gaten for å la djevelen hoppe over, og er denne festivalen er derfor kjent som en av de farligste i verden. Noen mener at festivalen har sin opprinnelse i rensing av barnas originale synd, for så å beskytte dem mot sykdom og onde ånder. Det er kanskje ikke alle tradisjoner som er like viktige å holde på i det 21. århundre?

Helt til slutt tar vi med en merkelighet fra USA. Roswell UFO Festival er en slags minnemarkering for den såkalte UFO-krasjen i Roswell i 1947. Folk kler seg ut og går i tog, og det arrangeres også konferanser med romvesen-eksperter.